Nieuws

Nieuws
Nieuw vaccin tegen leptospirose!

Sinds vorig jaar zijn de Lepto-vaccins van de markt verdwenen. Dit vaccin bood bescherming tegen twee stammen van de Leptospira bacterie. Omdat de laatste jaren andere stammen meer in opkomst zijn in onze streken, is er nieuw vaccin ontwikkeld. Dit L4-vaccin bevat twee nieuwe stammen extra.

Met dit vaccin is uw hond dus nog beter beschermd tegen leptospirose of de rattenziekte!

Om een goede bescherming te bieden, dient het primovaccin twee keer toegediend te worden en nadien jaarlijks te worden herhaald. Het is daarom aangewezen om pups op 9 en 12 weken te vaccineren met L4 . Ook honden ouder dan 1 jaar dienen tweemaal gevaccineerd te worden met een interval van 3-4 weken indien ze voordien niet gevaccineerd zijn met L4.

 

Nieuws
Nieuwe wetgeving voor katten!

Sedert 1 januari 2016 is het verplicht om nieuwgeborene katten te laten chippen en registreren!

Sinds 1 september 2014 is het reeds verplicht om elke kat die wordt weggeven of verkocht te laten chippen, registreren en castreren/steriliseren.

Deze nieuwe wetgevingen kaderen in het meerjarenplan 2011-2016 met als doel het aantal zwerf- en asielkatten te reduceren.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.idchips.com

 

Nieuws
Gloednieuwe Tandsteenreiniger Satelec P5 Newtron

Omdat de oude tandsteenreiniger aan vervanging toe was, heeft dierenartsenpraktijk "De Tumkensberg" een gloednieuwe SatelecP5 Newtron aangeschaft.

Met dit toestel kan tandsteen nog efficiënter verwijderd worden om het gebit van uw huisdier zo gezond mogelijk te houden!

Nieuws
Digitale RX ontwikkeling

Sinds januari 2015 is dierenartsenpraktijk "De Tumkensberg" in het bezit van een nieuw toestel om radiografiën digitaal te laten ontwikkelen. Deze methode werkt sneller en efficiënter dan de methode door middel van ontwikkelingsbaden waardoor we RX opnames vlotter kunnen laten verlopen. Daarnaast geeft digitale ontwikkeling een veel beter contrast en detail van de radiografieën, waardoor deze beter kunnen geïnterpreteerd worden.

Wenst u de radiografieën van uw huisdier mee naar huis te nemen? Geen enkel probleem, dan krijgt u deze mee via CD-rom.

Nieuws
Nieuwe wetgeving rabiës!

Sinds 29 december 2014 is het enkel toegelaten om pups vanaf 12 weken ouderdom te vaccineren tegen rabiës of hondsdolheid! Dit betekent dat pups pas vanaf een leeftijd van 15 weken mogen reizen en/of worden ingevoerd van en naar het buitenland. Deze regelgeving geldt ook voor katten en fretten.

Er is ook een verandering doorgevoerd van het model van het Europese paspoort. Wanneer uw hond, kat of fret wordt geregistreerd, dient het nieuwe paspoort meegeleverd te worden indien u met uw huisdier wilt reizen. Deze regelgeving geldt enkel voor huisdieren geregistreerd na 29 december 2014.